Why winners give it all

Why winners give it all

Waarom voorkeursmerken altijd winnen, en hoe jij dat ook kunt.

Echte winnaars  zoals Cool Blue, Nike en IKEA, blinken uit in het sturen op merkvoorkeur; ze ontwikkelen specifieke proposities, geïnspireerd op de voorkeuren van verschillende typen klanten en nog-niet klanten. Zo bouwt IKEA bijvoorbeeld city-stores voor millennials zonder auto en heeft Nike, speciaal voor de budget georiënteerde NIKE-fan, grote winkels op de bekende outletcenters. En groeien zij harder dan hun concurrenten.

Groei vormt het bestaansrecht voor elke ondernemer en marketeer. Maar hoe doe je dat? Snel wisselende marktomstandigheden, keiharde concurrentie en kieskeurige klanten maken het steeds complexer om een succesvolle groei- of herstelstrategie ontwikkelen.

Ed Stibbe laat zien hoe sturen op merkvoorkeur je helpt betere marketing beslissingen te nemen. En veel onzekerheden helpt weg te nemen. Want merkvoorkeur is de enige marketing-KPI die een bewezen causaal verband heeft met een business-KPI als marktaandeel. Dit maakt sturen op merkvoorkeur  data gedreven, dus factbased, en klantgericht sturen op groei. Eindelijk!

Ed onthult de 5 belangrijkste pijlers onder merkvoorkeur. Laat aan de hand van talloze cases uit de praktijk zien hoe de bijzondere relatie tussen merkvoorkeur en marktaandeel precies in elkaar zit. En hoe je de belangrijkste pijlers van merkvoorkeur in de categorie ontdekt. Waarom je juist in de Tree of Preference het geheim van de meest effectieve weg naar groei ontdekt. Maar vooral hoe je wint door van uit passie en ambitie van het  merk je te verdiepen in de verschillende voorkeuren en behoeftes van klanten en niet klanten. Niet alleen in duurzame en winstgevende groei, maar juist ook in positieve energie en betekenis.

Hij schetst welke rollen de snel veranderende merkvoorkeuren spelen in belangrijke sectoren als o.a. financiële dienstverlening, retail en fast moving consumer goods. En komt met verfrissende gedachtes hoe bedrijven in deze sectoren hun merkvoorkeur kunnen vergroten.

Natuurlijk wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de wijze waarop mensen al kiezend door het leven laveren. Die kennis is immers hard  nodig om de inzichten in de verschillende voorkeuren te vertalen naar de nieuwe creatieve marketing ideeën.  Die moeten immers gaan zorgen voor de groei. Met behulp van een aantal praktische modellen zoals het “Brand Preference Canvas” en het “Brand Preference Strategie” model ontdek je hoe je hier eenvoudig zelf mee aan de slag kan. Want waar data en creatie elkaar ontmoeten, “that’s where the magic happens”.

Tenslotte laat Stibbe aan de hand van 60 voorbeelden van zowel bekende als onbekende merken zien hoe je de nieuwe kennis over de verschillende voorkeuren vertaald naar een sterker merk, winnende waarde proposities en beter overtuigende klantreizen.

“Why winners give it all” geeft je nieuwe inzichten:

  • Hoe kennis over de pijlers onder verschillende voorkeuren het hele bedrijf inspireren rondom de behoeften in de markt
  • Om fact-based en klantgericht te groeien vanuit de kracht van het merk
  • Hoe vanuit data te komen tot nieuwe creatieve ideeën

Kortom.  Hoe je betere marketing beslissingen neemt.

  • trvl