Merkstrategie

Om morgen te winnen moet je vandaag beginnen

In een snel veranderende wereld is alles mogelijk

Voor ondernemende bedrijven zijn uitdagende tijden juist het moment om het verschil te gaan maken. Maar hoe pak je dat aan? Hoe onderscheid je je in een snel veranderende wereld waarin de veeleisende klant elke dag meer keuzes krijgt? Stibbe ontwikkelt effectieve strategieën vanuit de kracht van het merk. Want een sterk en onderscheidend merk is het krachtigste wapen op weg naar meer klanten, betere marges en meer omzet. Zeker in een wereld die de klant elke dag meer keuzes biedt.

Focus op merkvoorkeur voor een winnende merk strategie

Stibbe gelooft in het sturen op de behoeften en (merk)voorkeuren van zowel klanten en (nog)niet-klanten vanuit de kern van het merk. Merkvoorkeur omdat het causaal verband tussen merkvoorkeur en marktaandeel onomstotelijk is bewezen. Langjarig en uitgebreid onderzoek door het gerenommeerde Amerikaanse Marketing Accountability Standard Board (MASB) ligt hieraan ten grondslag.

Merkstrategie

Merkvoorkeur als KPI

Onderzoek onder 120 merken in 20 verschillende categorieën toonde aan dat merkvoorkeur de enige marketing Key Performance Indicator (KPI) is die een bewezen causaal verband heeft met een business KPI als marktaandeel. Dit causale verband is gevonden in allerlei verschillende categorieën. Zowel in B2C als in B2B.

Deze inzichten in merkvoorkeur zijn heel goed te gebruiken voor de ontwikkeling van een fact-gedreven mark strategie. De kritiek op veel marketeers en merkspecalisten is immers bekend.  De investeringen zijn hoog maar de resultaten zijn vaak lastig te meten.  De belofte dat een hogere merkvoorkeur resulteert in een hogere marktaandeel of een betere marge, geeft al een stuk beter inzicht in het te verwachten rendement op de merk en markting investeringen.

Stibbe maakt merk strategie concreet

Stibbe analyseert de markt, brengt de verschillende mogelijkheden helder in kaart en ontwikkelt samen met zijn opdrachtgevers concrete prototypes. Bijvoorbeeld voor een nieuwe merk en/of marketing strategie, nieuwe waarde proposities, een nieuw communicatie platform of een verbeterde klantreis. Zo wordt merkstrategie meteen concreet. En zijn de resultaten eenvoudig deelbaar en test baar. Hij gebruikt hiervoor de laatste internationale wetenschappelijke inzichten en methodes vanuit design thinking. Meer hierover kun je vinden in zijn boek “Why winners give it all”. Waarom voorkeurs merken altijd winnen, en hoe jij dat ook kan doen.

Merkstrategie Scan & Plan in 1 dag

Ontvang een Scan & Plan t.a.v de door jou gevoerde merkstrategie en ontdek de weg naar duurzame groei.

Haal meer uit je merkstrategie

Stibbe zijn “Scans & Plans” zijn een waardevolle investering van één dag in de toekomst van je merk en bedrijf. In één dag maakt Stibbe duidelijk waar er concrete ruimte is voor aanscherping van de merkstrategie.

Met behulp van een gedegen voorbereiding, het Brand Preference Canvas© en het juiste team rond de tafel bouwt hij samen met het team aan het fundament voor data-gedreven en klantgerichte merkstrategie . Op basis daarvan werkt Stibbe een concreet vervolg plan uit. Altijd met de voorkeuren van de klant in het achterhoofd en de ambitie en de passie en ambitie van het merk als “Northstar”.

Merkstrategie Scan & Plan in 1 dag

Wat is de grootste uitdaging voor het merk op weg naar meer groei? Hoe scoort je merk op belangrijke zaken als bekendheid en reputatie ten opzichte van de concurrentie? En waar liggen de grootste kansen op weg naar meer groei? Drie voorbeelden van onderwerpen  die aan de orde komen in een dergelijke sessie. Met deze  merk strategie audit brengt Stibbe in kaart hoe je merk ervoor staat. Hij vergelijkt je merk op de belangrijkste aspecten met de concurrentie en komt met praktisch advies hoe de kracht van het merk te vergroten. Met duurzame en winstgevende groei als resultaat.

  • trvl