Communicatie

Communicatie is meer dan reclame. Het is je toekomst.

De afgelopen jaren is de aandacht verschoven van merk communicatie naar digitale, sales gerichte communicatie, ook wel performance marketing genoemd. Sommige onderzoeken laten zien dat tegenwoordig wel 90% van alle media uitgaven gespendeerd worden aan digitale media. De kracht van performance marketing bestaat uit twee aspecten; het rendement is goed te meten en de uitgaven vinden daar plaats waar de klant (bijna) zijn aankoop beslissing gaat nemen. Toch neemt de aandacht voor merk communicatie momenteel weer sterk toe. Onderzoek van bekende wetenschappers als o.a. Professor Byron Sharp en de bekend Engels reclame strategen Binet & Field laat zien dat een evenwichtiger balans tussen merk communicatie en sales communicatie betere resultaten geeft.

Een bijkomende uitdaging is dat het media gedrag versplintert. Het aantal mogelijkheden voor marketing en communicatie specialisten om te communiceren met de verschillende doelgroepen neemt per dag toe. Van digitale communicatie zoals o.a. SEA, SEO, Webinars, branded content, social media , online PR etc. tot meer traditionele media als bijvoorbeeld print, outdoor, TV, radio en events. Juist in een gefragmenteerd media landschap kan niet overschat worden hoe belangrijk om als merk consistent te zijn in alle communicatie. Owned, earned en paid. Hoe verleidelijk het ook is soms van thema of identiteit te veranderen, het is dodelijk voor de effectiviteit van de communicatie. En dus voor de groei.

Consistency counts, Persistency pays

Alles is vandaag communicatie. Niet alleen je de betaalde media, maar ook de verpakkingen, de corporate communicatie, de social media kanalen, de product omschrijvingen op de grote e-commerce platformen. Tot en met de winkels, bedrijfspanden of vrachtwagens aan toe.

Voor hard discount retailers als Action die zo weinig mogelijk uit willen geven aan communicatie zijn de vrachtwagens bijvoorbeeld een belangrijk communicatie drager om de naamsbekendheid te vergroten. Er worden wekelijks miljoenen potentiële klanten mee bereikt.

Communicatiebureau

Geen communicatie zonder creatie

Stibbe gelooft in de kracht van creatie. Communicatie die niet opvalt en geen indruk achterlaat is weggegooid geld. En de waarde van goede communicatie is niet in geld uit te drukken. Wist je dat de beroemde commercials “Think different” van Apple maar een keer is uitgezonden. Tijdens de rust van de superbowl in 1984.

Al decennia helpt Stibbe merken en bedrijven uit allerlei verschillende sectoren succesvol communicatie platforms te ontwikkelen. Van internationale fastmover tot scale-up, van B2B merk tot goed doel. Met meer dan 150 nationale en internationale marketing en communicatie prijzen als resultaat. Budget is daarbij nooit een probleem, zolang er de gezamenlijk ambitie is om samen het verschil te maken.

Strategisch communicatie advies?

Boek een Communicatie Scan & Plan in 1 dag. Ontdek hoe een goede communicatiestrategie leidt merkvoorkeur en groei.

Haal meer uit je communicatie

Stibbe zijn “Communicatie Scan & Plan” is een waardevolle investering van één dag in de toekomst van je communicatie en je merk.

In één dag gaan wij samen op zoek wat goed is en waar de concrete mogelijkheden voor verbetering van de communicatie kunnen liggen. Nieuwe verfrissende inzichten en een blik van een ervaren expert van buiten zijn natuurlijk inbegrepen.

Communicatie Scan & Plan in 1 dag

Met behulp van een gedegen analyse vooraf van alle gebruikte in en externe communicatie, de behaalde resultaten en het concurrentie veld evalueert Stibbe, samen met alle communicatie verantwoordelijken, in de ochtend zowel de strategie als de verschillende uitingen in de meest belangrijke owned, earned en paid media.

In de middag gaan wij op zoek naar mogelijke verbeter punten. Altijd met de behoeftes, gedrag en voorkeur van de klant in het achterhoofd en de ambitie, passie, waarden en cultuur van het merk als inspirerend kompas.

  • trvl