Strategisch advies

Succesvol blijven of worden in een veranderende markt

Juist in een tijd waarin zoveel verandert als nu is het belangrijk om helder voor ogen te hebben waar je naar toe wil. Want vooral in tijden van grote onrust kunnen proactieve ondernemers profiteren van de nieuwe kansen die er ontstaan. Zonder de Sars crisis in 2003 was de Chinese e-commerce reus Alibaba waarschijnlijk lang niet zo groot en succesvol als nu. De plotseling behoefte aan online winkelen gaf een onverwachte boost aan het toen nog relatief kleine Alibaba. Dat alles op alles zette om in de stormachtige behoefte groei te voorzien. Stibbe helpt je de juiste koers te bepalen. Dat begint met het samen vaststellen van de doelen. Waar wil je naar toe en wat wil je bereiken. En waarom wil je dat? Juist die waarom vraag is heel relevant.

Steeds meer bedrijven ontwikkelen vanuit hun overkoepelende passie en ambitie proposities op basis van verschillende voorkeuren in de markt. Zo verkoopt IKEA nog steeds boekenkasten in zijn enorme winkels. Maar de drukke millenial met twee linkerhanden zonder auto bestelt dezelfde kast gewoon online. En IKEA zet hem desgewenst ook thuis in elkaar.

Perspectief en groeikansen

Stibbe start met een goed en actueel inzicht te krijgen hoe de voorkeuren in de markt zich ontwikkelen. Door deze veranderingen duidelijk in kaart te brengen schetst hij een helder perspectief waar de groeikansen liggen.

En welke eventuele barrières er moeten worden opgeruimd om de plannen te realiseren. Daarna worden de inzichten, natuurlijk is samenwerking met het team, vertaald naar concrete acties voor zowel de lange als de korte termijn.

Strategisch advies

Strategische Merk Scan & Plan

Ontvang concreet advies hoe de inzichten te vertalen naar een sterker merk, winnende waarde proposities en een overtuigende klantreis.

Het merk als vertrekpunt van strategie consultancy

Stibbe gelooft in de kracht en het succes van merk gedreven ondernemen. Sterke merken hebben een groter marktaandeel, meer klanten die meer kopen en daar vaak ook nog meer voor willen betalen. Daarnaast ligt de merkentrouw hoger en groeien tevreden klanten regelmatig uit tot ware ambassadeurs van je merk.

Veel onderzoek bewijst uit dat dit soort bedrijven meestal ook beter uit periodes van crisis komen. Niet voor niets wordt wel gezegd “moeilijke tijden zijn goede tijden voor marktleiders”. Een ander belangrijk voordeel is dat waar producten en diensten steeds sneller en makkelijker gekopieerd kunnen worden, dit bij krachtige merken complexer is. Het bouwen en activeren van een sterk merk, of een portfolio van sterke merken, is dus een duurzame investering op weg naar langdurige en winstgevende groei.

Haal meer uit je strategie

Stibbe zijn “Scans & Plans” zijn een waardevolle investering van één dag in de toekomst van je merk en bedrijf. In één dag gaat Stibbe samen met het team op zoek naar concrete ruimte voor verbetering en groei. Met behulp van een gedegen voorbereiding, het Brand Preference Canvas© en het juiste team rond de tafel bouwt hij samen in één dag aan het fundament voor data-gedreven en klantgerichte groei. De dag zelf is ook een mooie manier om zelf te ervaren of wij samen de energie kunnen creëren die het verschil gaat maken.

Op basis daarvan werkt Stibbe een concreet plan uit om mee aan de slag te gaan. Altijd met de voorkeuren van de klant in het achterhoofd en de ambitie en de passie van jouw merk of onderneming als “Northstar”.

  • trvl