Waarde propositie

Winnen door te scoren op waarde

Welke bijzondere waarde creëer je voor de klant?

Het realiseren van een overtuigende waarde propositie is voor veel merken een eerste stap op weg naar de verhoging van de merk voorkeur. De waarde van de propositie komt tot uitdrukking in de voordelen die de propositie de klant biedt, in combinatie met de mate waarin de problemen van diezelfde klant hierdoor worden opgelost. Hierbij is het natuurlijk van groot belang een helder beeld te hebben van zowel de wensen als van de problemen van de klant. En aan de doorslaggevende argumenten waarbij in de zoektocht van de klant naar de oplossing belang aangehecht wordt. Die argumenten zijn niet louter functioneel. Juist emotie kan hierin een doorslaggevende rol spelen. Ook in Business to business marketing.

Scoren doe je op waarde, niet op prijs

In Nederland hebben wij het vaak over de ‘prijswaarde verhouding’ . De Engelsen  spreken liever over ‘value for money’.  Dat is ook een veel beter begrip. De meesten van ons kijken namelijk vooral naar de waarde die je als merk te bieden hebt. Pas op het  moment dat de waarde niet heel duidelijk is wordt de prijs een belangrijk criterium.  Of het moeten merken zijn die van hun lage prijs hun waarde hebben gemaakt,  zoals o.a. Ryan Air en Primark. Sterke merken die echt waarde toevoegen zoals o.a. Apple, IBM, McKinsey en BMW scoren vaak veel hoger op de waarde-prijsverhouding dan hun veel goedkopere concurrenten.

Advies over je waarde propositie?

Boek een Waarde propositie Scan & Plan in 1 dag. Ontdek hoe winnende waarde proposities leiden tot meer loyale klanten, meer omzet en meer marge.

Maak het verschil met je waarde propositie

 

Stibbe zijn “Waardepropositie Scan & Plan” is een waardevolle investering van één dag in de toekomstige waarde van je merk en bedrijf.

In één dag gaan wij samen kijken hoe en waar wij de waarde propositie kunnen versterken. Bijvoorbeeld door slim in te spelen op de veranderende voorkeuren in de markt. Die hebben immers een sterke invloed op de ‘pains’ en ‘gains’ van de verschillende doelgroepen.

Waarde propositie Scan & Plan in 1 dag

 

Op basis van een uitgebreid vooronderzoek gaan wij in de ochtend samen op zoek naar de nieuwe ‘pains’ en ‘gains’ in de markt. In de middag gaan wij aan de slag om deze te vertalen naar winnende waarde proposities. Altijd vanuit de kracht en passie van het merk. Het merk is immers je meest onderscheidende, duurzame en krachtigste marketing instrument

  • trvl