Online Marketing

Online marketing: bepaalt 90% van je communicatie

De ontwikkelingen in online marketing zijn duizelingwekkend. De specialisten buitelen over elkaar heen en de keuzes zijn eindeloos. Branded content, SEO, SEA. Banners, video’s, Insta, Insta stories, TikTok, Podcasts, facebook. Welke media inzet helpt je je doel te bereiken? Media onderzoek wijst uit dat momenteel 90% van alle media uitgaven online gespendeerd worden. Waarvan het grootste gedeelte terecht komt bij de grote techreuzen als o.a. Amazon, Google en Facebook. Op het eerste gezicht natuurlijk een logische ontwikkeling, gezien de hoeveelheid tijd die wij momenteel op een scherm besteden.

De kracht van brand preference onderschat

Toch schieten wij door. Niet zozeer vanwege de bekende problemen rondom bijvoorbeeld transparantie, dataveiligheid en adfraud. Maar vooral omdat er steeds meer bewijzen zijn dat de kracht van digitale marketing groot is, maar tegelijkertijd ook zijn grenzen kent. Zo bewijst digitale marketing zeker zijn waarde aan het einde van de funnel, het moment waard de klant zijn definitieve aankoop doet. Maar aan het einde van de funnel gaat het vaak maar over een relatief hele kleine groep klanten. Voor veel wat bekendere merken ligt de marketing uitdaging niet zozeer op het einde van de funnel. Maar vooral op het niveau van overweging.

Online marketing strategie

Het merk is wel bekend maar het ontbreekt de potentiële klanten aan duidelijk reden om het merk ook in overweging te nemen. Vaak is dit een uitdaging die niet alleen met off en online marketing communicatie alleen op te lossen is. Voor nieuwe of wat onbekender merken is het opbouwen van naamsbekendheid het doel. Een rol waarbij een online marketing strategie zeker een rol kan spelen. Maar waar een bijzondere creatieve invulling een voorwaarde voor succes is. Helaas is dit iets waar maar weinig gespecialiseerde online marketing bureaus in uitblinken.

Online marketing is geen strategie

Digitale marketing is vooral een steeds groter wordende tool box die helpt de sales doelen te bereiken. Pas als er helder voor ogen is wat het doel is, wat bereikt wil worden en waarom, plus welke hindernissen daarvoor moeten worden overwonnen wordt het relevant te gaan kijken wat er mogelijk is. Commercieel en creatief.

Want het is evident dat het belang van online verkoop alleen maar toe gaat nemen. Covid 19 heeft deze ontwikkeling, die al natuurlijk al lang ingang is gezet, alleen maar versnelt.

Merkstrateeg

Online marketing advies

Ontwikkel een sterker merk met de scan & plan in 1 day van je digital marketing strategy.

Haal meer uit je onlinemarketing

Stibbe zijn “scans en plans” zijn een waardevolle investering van één dag in de toekomst van je merk en bedrijf. In één dag maakt Stibbe duidelijk waar er concrete ruimte is voor verbetering en groei. Met behulp van een gedegen voorbereiding, een uitgebreide analyse van de inspanningen van de concurrenten op de digitale platforms bouwt hij samen met het team aan de digitale strategie.

Op basis daarvan worden de eerste contouren geschetst van een concreet verbeterplan.  Indien gewenst schaalt hij experts uit zijn netwerk in zodat wij op de hoogte zijn van de meest actuele plannen op het gebied van digitale marketing

Online marketing scan and plan in 1 day

Samen met alle interne stakeholders neemt Stibbe je mee in de laatste ontwikkelingen in digitale marketing. Vaak vergezeld van een echte specialist want de ontwikkelingen zijn niet bij te houden voor iemand die niet 24/7 bezig in met online marketing strategie.

In de middag gaan wij op een inspirerende wijze samen op zoek naar mogelijke kansen en verbeterpunten. Altijd met de behoeftes, gedrag en voorkeur van de klant in het achterhoofd en de ambitie, passie, waarden en cultuur van het merk als inspirerend kompas

  • trvl