PERSBERICHT. Waarom voorkeursmerken altijd winnen

Op 15 oktober 2020 is dit persbericht verstuurd door van Duren Media.

Sturen op merkvoorkeur vergroot je marktaandeel. Tenminste, als je luistert naar wat klanten écht willen. Hoe dat werkt, legt reclameman Ed Stibbe uit in zijn debuut Why winners give it all, dat 20 oktober verschijnt.

Uitdagende marktomstandigheden, keiharde concurrentie en eindeloos veel variabelen waar je op moet sturen maken het steeds complexer om een succesvolle groei- of herstelstrategie te ontwikkelen. En daar komt merkvoorkeur om de hoek kijken. Want merkvoorkeur is de enige marketing-KPI waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het een oorzakelijk verband heeft met marktaandeel.

Coolblue, Nike en IKEA zijn klinkende voorbeelden van bedrijven die als geen ander weten dat het werkt: bouwen aan merkvoorkeur. Ze ontwikkelen specifieke proposities geïnspireerd op de voorkeuren van verschillende klanttypen. Zo bouwt IKEA bijvoorbeeld city-stores voor millennials zonder auto en heeft Nike, speciaal voor de budget georiënteerde NIKE-fan, grote winkels op de bekende outletcenters geopend.

In Why winners give it all  illustreert Stibbe aan de hand van talloze inspirerende voorbeelden uit de praktijk hoe de waardevolle relatie tussen merkvoorkeur en marktaandeel precies in elkaar zit. Hij introduceert het door hemzelf ontwikkelde merkvoorkeur canvas en laat zien hoe je dit gebruikt om nieuwe creatieve marketingideeën te ontwikkelen. Met als resultaat: een sterker merk, winnende waarde proposities en een beter presterende klantreis.
Noot voor de redactie: Lees hier het eerste hoofdstuk. Voor aanvragen van een recensie-exemplaar of een interview met Ed Stibbe kun je contact opnemen met Danique Ruizendaal. (danique@vanduurenmedia.nl /06-81752639).

  • trvl