WHY WINNERS GIVE IT ALL

BY ED STIBBE

“Ik vind het een steengoed boek dat bijdraagt om investeringen in merken beter te kunnen maken en ook te verantwoorden. Het is één van de beste en meest concrete boeken over merkenbouw die ik de afgelopen 10 jaar heb gelezen.”
 

175

Pagina’s

7

Hoofdstukken

Top 3

PIM marketing literatuurprijs 2021

Waarom voorkeurs merken altijd winnen, en jij dat ook kan doen

Sturen op merkvoorkeur vergroot je marktaandeel. Tenminste, als je luistert naar wat klanten écht willen. Hoe dat werkt, legt reclameman Ed Stibbe uit in zijn debuut Why winners give it all, dat 21 oktober verschijnt.

Coolblue, Nike en IKEA zijn klinkende voorbeelden van bedrijven die als geen ander weten dat het werkt: bouwen aan merkvoorkeur. Ze ontwikkelen specifieke proposities, geïnspireerd op de voorkeuren van verschillende klant typen. Zo bouwt IKEA bijvoorbeeld city-stores voor millennials zonder auto en heeft Nike, speciaal voor de budget georiënteerde NIKE-fan, grote winkels op de bekende outletcenters geopend.

In Why winners give it all illustreert Stibbe aan de hand van talloze, inspirerende voorbeelden uit de praktijk hoe de waardevolle relatie tussen merkvoorkeur en marktaandeel precies in elkaar zit. Hij introduceert het door hemzelf ontwikkelde merkvoorkeur canvas en laat zien hoe je dit gebruikt om nieuwe creatieve marketingideeën te ontwikkelen. Met als resultaat: een sterker merk, winnende waarde proposities en een beter presterende klantreis.

Over de auteur

Ed Stibbe is één van Nederlands meest ervaren merkdeskundigen. In de rol van adviseur, CEO en ondernemer bij internationale, toonaangevende creatieve bureaus adviseerde hij meer dan 100 organisaties in binnen en buitenland. Van multinational tot startup. Van de publieke sector tot business to business.

Ed, is opgeleid als bedrijfskundige, Register Marketeer ©, en mede-grondlegger van het Brand Preference denken in Nederland. De organisaties waaraan hij leiding mocht geven wonnen meer dan 150 internationale marketing- en reclameprijzen.

  • trvl